Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Finish in Buenos Aires

 

De DAKAR rally 2011 is ten einde, Team de Rooy is gisteren gearriveerd  in Buenos Aires na 2 weken rally rijden in Argentinie en Chili. De laatste etappe bestond uit veel verbindingskilometers en maar een korte special. Tijdens deze laatste special heeft Pep Vila gecontroleerd gereden om zijn positie in het algemeen klassement niet in gevaar te brengen. Pep is dan ook als negende gefinisht, waardoor hij zesde algemeen is gebleven. Hugo Duisters werd gisteren zesde in de etappe en hij is met zijn IVECO uiteindelijk 22ste geworden.

Vandaag was er nog de afsluitende podiumceremonie in het hart van Buenos Aires. In een volgepakt stadion mochten de racetrucks om beurten de arena in om toegejuicht te worden. Pep Vila was zichtbaar ontroerd door het geheel en genoot met volle teugen van het moment. Ook zijn maatje Moi Torrallardona was verguld, maar bescheiden als altijd bleef hij wat meer op de achtergrond. Monteur Peter van Eerd liet zich amper zien, terwijl hij toch de best geklasseerde Nederlander in de DAKAR 2011 is!

Tijdens de ceremonie begon het steeds harder te regenen, maar dat kon de mannen van Team de Rooy niet deren. Het podium lonkte en daar werd met volle teugen van genoten. Bij Pep Vila zaten al veel mensen op de truck, bij Hugo Duisters werd het alleen maar drukker. Een enthousiast publiek, opzwepende muziek en uitgelaten teamleden zorgden voor een mooie sfeer in het stadionnetje. Hugo Duisters was trots op het feit dat hij de rally met zijn navigator Yvo Geussens en monteur Marcel van Melis nog uitgereden had, ondanks alle tegenslag onderweg. De DAKAR rally is dan ook mooi afgesloten en het avontuur zit er bijna op. Morgen moeten de trucks naar de haven gebracht worden en later die dag vliegen we met het hele team terug naar Nederland, terug naar huis!

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*